Ana içeriğe atla

Illustrator: Oriol Angrill Jordà

İsmi de işleri gibi komplike Oriol Angrill Jordà'nın. Genç yaşına rağmen aldığı yol yarının da ötesinde kanımca. Galeri ya da sergi gezmeyi ilkokul çocuklarına yaptırılan bir aktivite olarak değerlendiren Oriol'un özgün olmasını bile bu düşüncesine bağlayabiliriz.

Tezatlığın, sonsuzluğun ve perspektifin üstadı Escher 'den bir hayli etkilenen Oriol'un çizimlerinde bu izlere rastlamak mümkün. Son çalışmalarından ismini " Blendscapes" olarak verdiği çizimlerde renk geçişleri ve kullanılan geleneksel dağ figurleri muazzam.  Bir Escher olabilir mi bilinmez ama adını bile telaffuz etmenin zor olduğu bu dahi çocuğun ismini tarihe yazdıracağı kesin.





Çiğdem

Yorumlar

  1. Cigdemcim sayende bir ustadi daha tanidim, ismi cidden zor, unutmamak icin kafama sadece JORDA yi yaziyorum simdilik, Escher in de eserleri etkilemistir beni ama Jorda da daha dokunakli daha romantik birseyler gordum, en azindan senin sectigin orneklerde, tesekkurler bu guzel paylasim icin : ) Gorselleri hemen art dosyama sakliyorum : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım dun bahsettiğin şekilde wishlistine eklediğin urunu de alabilirsin Aylincim! :)

      Sil
    2. Insallah canim, daha cok artla cevrili olmak istiyorum evimizde : ) Galeri gibi olsa duvarlarimiz, bakip bakip ilham dolsak, hayallere dalsak : )

      Sil
  2. hi!
    unfortunately I've to delate my old blog hip&chips!
    help me to refind all my followers!

    www.seleneoverthepond.blogspot.com is the new one!

    you can follow me also on facebook @ seleneoverthepond
    and instagram @ hipandchips

    love

    YanıtlaSil
  3. Paylaşımlarınızı çok beğeniyorum sürekli yeni şeyler tanıtıyorsunuz
    Daha sık post yapabilir misiniz=)

    Özge

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Cok tesekkur ederim Ozge yorumun beni cok mutlu etti, fırsat buldukca daha sık post yapmaya calısacagim:)

      Sil
  4. Canim ne guzel olmus bu tanitim.. Ben bunu kacirmisim.. Tebrik ederim gercekten.. Bloglar icinde farkli icerikte birsey gormek cidden zorken senin postlarin daha sik olsa inan daha mutlu olabilirim ben.. Hani haftada 1 bile kabulum.. :)) Aksam nefisti.. Tekrar tesekkurler canim ! Iyiki geldin.. xxx

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oyyy ne güzel bi yorum daha! Üstelik Lulucumdann:) Umarım bundan sonra daha sık yazarım birseyler. Dün aksam cok guzeldi gercekten de en kısa zamanda tekrarlayalım:) xoxo

      Sil
  5. GÜzel bir tanıtım olmuş bu. İsimleri değişik olanlar da hep böyle sivrileşir standartın dışına doğru..Beğendim

    YanıtlaSil
  6. Cigdemcim sonunda geldim, yeni post umuyordum ama yogunluktan girememissin sanirim, hadi arayi cok acma, yine buldugun orijinal guzellikleri paylas bizimle. Bulusmamiz cok guzeldi, baharda yine tekrarliycaz kesin : ) Ve o guzel upuzun yorumlarinla beni cok guzel gulumsettin, hatta simdi de guluyorum yazarken. Cok tatlisin sen ya : ) Canim o mankeni dolapderedeki bir mankenciden almistim, kolyelerden kelebekli tasli olan Floransadaki bir antika pazarindandi, kar taneli olan ise Tunel de bir magazadan, hani Tunele dogru yururken Istiklalde, meydana gelince sagdan cayci tipi mini tabureli bir sokaga girilir ya, o sokagin hemen girisinde solda minik vitrinli bir takici var, onun icinden almistim, bence halen vardir bu model ve ucuz bir seydi, eger sordugun o kar taneli olan ise ben Beyogluna gittigimde bakarim senin icin zaten, orayi da cok ozledim, gitmeyeli cok oldu, en son yazin gitmistim : ( Sonracima lila kavanoz kesfi icin tekrar cok tesekkurler : ) Bu arada yesil bardak ta Auckland daki bir antikacidan : ) Lulum da sormustu : ) Kagithane altliklari paylastigin icin de cok tesekkur ederim. Benim detaylari kacirmayan keskin gozlu ince zevk sahibi arkadasim : ) Cok opuyorum : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dolapdere'den Floransa'ya giden mankenin hikayesini dinlemek istiyorum! :) Aylin süpersin valla.. Kelebek tasli olan kolyeyi cook begendim, kar tanesi de guzel ama kelebekli olan kadar cekmedi beni:)
      Bulusma benim icin de cook güzel gecti, arayı fazla acmayalım konuscak cok sey var!
      Arayı cok acmadan post yapmaya calisicam, soz! :)

      Sil
  7. Canim manken Istanbulda, aynayi tasidim ama onu buraya tasimak baya zor olurdu. Gerci burada da bir mankenci buldum, hatta ustlerini guzel ipek esarplarla kapliyorlar, onlardan kucuk bir boy takilarim icin wish listimde : ) Yeni post yapmissin, simdi videoyu izliyim hemen : ) Merak etme en gec nisanda gorusucez yine : )

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aa o manken olan fotograf İstanbul'daki evde mi cekildi? Üzeri ipek kaplı olanlar da eminim cok hostur. Nisan'ı iple cekiyorum:)

      Sil
  8. Bilmediğim bir sanatçı ile daha tanıştım sayende. Düş gibi çizgileri, suluboyanın kağıtta bıraktığı izlenim gibi masalsı. Çok güzel gerçekten...Blenscapes ismi çok yakışmış bu çalışmalara.

    YanıtlaSil

Yorum Gönder

Yorumlarınız benim için değerli:)

Bu blogdaki popüler yayınlar

Suggestions Please!

Belediye çalışanı gibi görünüp yadırganmayacaksam bu renk Hunter bot istiyorum, suggestions? :) Ben demek sarı demek. En sevdiğim, giydiğim zaman ya da herhangi sarı renk birşey gördüğüm zaman bile beni aşırı derecede mutlu eden bir renk. O yüzden eğilimim bu renkten yana. Sizce direkt balıkçı Azize mi olurum bu çizmelerle? Derdim büyük.

Eski Portrelere Yeni Beden Geldi Hanım

Gün geçmiyor ki ruhu ve zihni genç sanat camiasından çılgın haberler alalım. Hanım kızımız Dorothee Golz nasıl bir kafa yaşadı bilinmez ama eski kafaları yeni bedenlere monte etmekle çok değişik bir iş yaptığı kesin. Zira meşhur inci küpeli kızımızı bırakın kot pantalon içinde, elinde demlikle hayal etmeyi bile hayal etmemiştim. İşte karşınızda altı Şişhane üstü Tophane kombiniyle Hollanda'nın Mona Lisa'sı nam-ı diğer İnci Küpeli Kız Alman ressam Dürer kendisi olmasına rağmen böyle sarmaş dolaş bir çift ile 1500'lü yıllarda karşılaşmış olsa muhtemelen kilise tavanına şeytan figürü olarak resmederdi. Leonardo Da Vinci 'nin bana kalırsa, birçoğu aksini düşünse de Mona Lisa 'yı sollayacak nitelikte haşin bakışlar atan eseri - meşhur portlerinden kimliği belirsiz kadın " La belle ferronnière " günümüze uyarlandığında seksi tişörtü, kot pantalonu ve alnındaki takısıyla çok cool görünüyor. Yukardaki tablodaki gizemli kadınla yarı

Tomorrow I'll Be Wearing

Alışkanlık mı şapşallık mı adını koyamadım ama sabahları dolap karşısında tabiri caizse "şamşırmak" gibi garip bir hal yaşıyorum. Yok. Çalışmıyor kafa. Oraya harcayacağım düşünme payını uyuyarak geçirmeye tercih ediyorum ve akşamdan koyuyorum kenara ne giyeceksem.  Sizlerde durum nasıl? Military postuna ithafen bu hafta geçen sene aldığım askeri yeşil gomleğimi giydim. Gömlek cebi üzerindeki nakışa dikkat, kardeşimin askerlik kamuflajından araklama:) Gömlek- Tayt: Mango / T-shirt: Beyoğlu Pasajı /  Çanta: Cambridge Satchel / Sneakers: Prada / Kolye: Twist Akşamları ara ara esen " Tomorrow i'll be wearing " postlarını instagramda ciiden hesabımdan takip edebilirsiniz.